Korkeimman oikeuden presidentti Tatu Leppänen: Tuomioistuimet toteuttavat oikeusturvaa kaikissa olosuhteissa

Julkaistu 19.3.2020  Päivitetty 22.5.2020

Tuomioistuinlaitos on muun yhteiskunnan kanssa ennennäkemättömän tilanteen edessä, kun Suomi on valmiustilassa koko maailmaa koskevan koronavirusepidemian vuoksi, toteaa korkeimman oikeuden presidentti Tatu Leppänen tuomioistuimille tänään lähettämässään viestissä.

Näin poikkeuksellista tilannetta ei tuomioistuintemme toiminnassa ole ollut sitten sotavuosien, jolloin esimerkiksi korkein oikeus työskenteli evakossa Pohjanmaalla.

Leppänen toteaa, että tuomioistuimet selvisivät työstään silloin, ja niin ne selviävät nytkin.

- Työmme on antaa oikeussuojaa asianosaisille, ylläpitää oikeusjärjestystä ja yhteiskuntarauhaa, riippumattomina tuomioistuimina hienossa oikeusvaltiossamme. Toteutamme oikeusturvaa kaikissa olosuhteissa. Aivan jokaisen panosta tässä työssä tarvitaan, onpa kyse pienen käräjäoikeuden kansliasta tai korkeimman oikeuden täysistunnosta.

Meidän jokaisen mielessä on huoli läheisistä ja tilanteen kehittymisestä. Kaikilta vaaditaan nyt työssä ja sen ulkopuolella joustamista ja epäitsekkyyttä. Huolehditaan työssä paitsi siitä, miten oma työ sujuu, myös siitä, miten työkavereiden työ sujuu, sanoo Leppänen viestissään.


Lisätiedot: KKO:n viestintä, p. 02956 40052, viestinta.kko(at)oikeus.fi

Avainsanat

koronavirus
Sivun alkuun |