Korkeimmassa oikeudessa avoimet ovet 26.8.

Julkaistu 16.8.2017

Korkein oikeus (KKO) juhlii satavuotiasta Suomea ja avaa sen kunniaksi ovensa yleisölle lauantaina 26. elokuuta kello 10 - 16.

Päivän aikana on mahdollisuus tutustua KKO:n tiloihin ja toimintaan, kuulla rakennusten historiasta ja kokea taide-elämyksiä kotimaisten taiteilijoiden teosten äärellä.

KKO:n toimitiloihin kuuluu kolme rakennusta: Pohjoisesplanadilla sijaitseva entinen eversti Hugo Standertskjöldin palatsi, Helenankadulla sijaitseva entinen Helsingin Pantti Oy:n rakennus ja nämä toisiinsa liittävä 1980-luvulla rakennettu uudisrakennus.

Suurin osa KKO:ssa olevasta taiteesta on sijoitettu tiloihin valtion kokoelmista. Esillä on muun muassa Pekka Halosen ja Mari Rantasen maalauksia sekä kotimaisten taiteilijoiden keramiikkaa ja veistoksia.

Korkein oikeus toivottaa yleisön tervetulleeksi avoimen ovien päivään. Sisäänkäynti on pääovesta, osoite Pohjoisesplanadi 3, Helsinki. Viimeiset vieraat otetaan vastaan klo 15.30. Mikäli toivot ruotsinkielistä opastusta, ilmoita siitä saapuessasi pääovelle tai turvatarkastuksen yhteydessä.

Lisätiedot: Viestintäpäällikkö Pia Sive, p. 02956 40052, 050 3676 431pia.sive(at)oikeus.fi